Reserveringssoftware voor recreatiebedrijven
Computers, servers en randapparatuur
Complete netwerken (aanleg, installatie en onderhoud)
Terminal server oplossingen
Onderhoud hardware en software
Intergratie van reserveren on line
Wifi  netwerken  en hotspots
Tooway satelliet internet
Integratie VOIP telefonie
Advies en support
Wifi-hotspots in de recreatie
Wifi / draadloos internet wordt basisvoorziening
Draadloos internet is nu een basisvoorziening geworden, net als water en elektra.
Het probleem is echter dat water en elektra overal voldoende aanwezig is en internet niet, althans onvoldoende om een heel park te voorzien. Om iedereen van voldoende water en elektra te kunnen voorzien, moet de toevoer ook ruim voldoende zijn en daar zit hem nu de kneep voor het wifi.

Wifi moet goed zijn en gratis !
Meerdere peilingen hebben aangetoond dat we overal Wifi willen hebben, dat het goed moet zijn en vooral gratis, maar vergeten daarbij de extra investeringen en onderhoud om veel mensen gelijktijdig wifi te geven uit één klein kabeltje. Water en elektra betalen we naar gebruik, maar wifi moet dan gratis ?
Betaald gebruik voorkomt tevens onnodig gebruik dat invloed heeft op de snelheid van uw totale wifinetwerk.

Explosieve toename in gebruik
Door de explosieve toename van smartphones en tablets, wil iedereen Wifi binnen zijn bereik hebben en het liefst in de tent, caravan of bungalow.
In een eenvoudig rekensommetje is vast te stellen hoeveel apparaten op uw bedrijf aanwezig kunnen zijn.
Stel u heeft 200 plaatsen bezet met gemiddeld 3 personen, dan kunnen er theoretisch al 400 apparaten aanwezig zijn die allemaal op Wifi willen.

Grootste knelpunten op recreatiebedrijven in het buitengebied
Thuis bent u gewend om 8, 20 of 50 Mb of zelfs meer internet te hebben en bovendien bent u thuis met maar een paar mensen gelijktijdig aan het internetten, bellen en/of tv aan het kijken.
Dat werkt veelal snel en probleemloos, alhoewel het op een 8 Mb ADSL internet, met tv, 4 smartphones, één of meerdere pc's en een tablet,al direct merkbaar trager wordt.

Recreatiebedrijven liggen meestal in het buitengebied met als gevolg :
- (nog steeds) geen glasvezel
- (nog steeds) geen VDSL
- ook meerdere magere ADSL verbindingen gestapeld/gekoppeld is nog steeds onvoldoende

In de praktijk dus verbindingen van 1 tot 12 Mb maximaal.
En daar willen we dan met 10 tot 100-tal gelijktijdig gebruik van maken !
Een beetje internetter op een notebook heeft al snel 2 Mb nodig en met 10 gelijktijdige gebruikers is dat dus 20 Mb. Een smartphone of tablet kan met een lagere snelheid al genoegen nemen, alhoewel er steeds meer apparaten zijn met een HD-scherm.

Smartphones zijn asociaal
Met deze bewering worden niet de gebruikers bedoeld maar de smartphones zelf.
Smartphones hebben de gewoonte om zichzelf aan elk open wifinetwerk te verbinden en daar dan ook 24/7 aan vast te blijven hangen.
De gevolgen hiervan zijn op een beperkt en/of goedkoop wifinetwerk, dat binnen de kortste keren alle beschikbare IP-adressen in gebruik zijn. Zij die er dan 'ECHT' even op moeten staan voor een gesloten deur.
Daarnaast zijn er nog een aantal andere beperkingen.
Een ouder Wifi Accesspoint kan gemiddeld slechts 15 tot 25 gebruikers aan, de nieuwere en veelal duurdere Accesspoints inmiddels 100 tot 200 gelijktijdige gebruikers.
Een oudere internettoegangsrouter kan veelal niet meer aan dan 100 gelijktijdige gebruikers en maximaal 250 IP-adressen.
Uitbreiding of vervanging van de Accesspoints zal dan niet de enige oplossing zijn !

Maar uiteindelijk komen we uit op hét probleem : BESCHIKBARE BANDBREEDTE !

En die is er (nu nog) niet.
Kilometers glasvezel aan laten leggen voor die ene camping zal de campingeigenaar al snel 20 tot 40 duizend euro's gaan kosten exclusief de maandelijke lasten en dat voor een beperkte periode per jaar dat het echt druk is op de camping.

De oplossing
- Bij een beperkte bandbreedte ontkomt u er niet aan om Wifi beperkt aan te bieden bv door 1 of 2 hotspots te maken die NIET campingdekkend zijn.
- Biedt uw gast beperkte bandbreedte van bv 512 Kb (Op een 20 Mb internet kunnen dan theoretisch 40 mensen gelijktijdig op het net met een acceptabele snelheid)
- Ontmoedig het onbeperkte en onnodige gebruik door data te verkopen ipv tijd. (een Sepkey voorkomt ook onnodig lang gebruik van uw douches)
- Overwegen om bv internet via de Satelliet te nemen (22 Mb of 2 x 22 Mb) waarbij het mogelijk is om dit alleen gedurende de zomermaanden af te nemen en gedurende de winter te stoppen ! Wij hebben hiervoor betaalbare oplossingen met Tooway-internet
- Tot slot wachten op glasvezel in het buitengebied.

Wifi is maatwerk
De aanleg van Wifi is op elk bedrijf maatwerk door de aanwezigheid van bomen en/of de vorm van uw terrein (langgerekt, breed, gebouwen, veel aaneengesloten metalen caravans)
Remsys heeft in de loop der jaren een ruime ervaring opgedaan en de benodigde materialen zijn sterk verbeterd en betaalbaar geworden om tot een professionele oplossing te komen.
Remsys kan geen standaardoplossing bieden. Wifi is en blijft maatwerk, maar we proberen het wel betaalbaar te houden. We maken veelal gebruik van Engenius en Ubiquiti Profesionele Wifiprodukten, die zich hebben bewezen middels zijn eenvoud en prijs/prestatie.
Maak vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.